Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een stuk vinyl dat wordt gebruikt om je vloer te bedekken. Dit is een geweldig alternatief voor het gebruik van traditionele materialen zoals hout en natuurstenen vloeren. PVC-vloeren zijn een type vloer met een grote verscheidenheid aan stijlen. Dit materiaal is heel gemakkelijk te verwerken en daarom zijn er zoveel verschillende PVC-vloerstijlen te vinden. Deze kunststof vloeren zijn geweldig in het bereiken van de stijl van vloeren van hoge kwaliteit en met behoud van een zeer betaalbare prijs.

Voordelen van PVC-vloeren

PVC-vloeren bieden tal van voordelen die je graag in je huis wilt opnemen. PVC-vloeren zijn vrij eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Het is bestand tegen vuil en water en daarom is het ook een haalbare vloeroptie voor je badkamer of keuken. Het heeft een geweldig geluidsabsorberend vermogen dat geen geluid maakt als je er per ongeluk iets op laat vallen. In tegenstelling tot traditionele vloermaterialen is een PVC vloer zeer eenvoudig te vervangen. Dit betekent niet dat je deze vloeren vaak moet vervangen. Ze zijn namelijk erg duurzaam als het goed is geïnstalleerd. In tegenstelling tot andere vloermaterialen hebben PVC-vloeren twee verschillende installatieprocedures. Je kunt het lijmen of door middel van een kliksysteem.

Wat is een kliksysteem?

Een kliksysteem is een type vloersysteem waarbij geen lijm of cement nodig is om je vloer aan de grond te bevestigen. Het bestaat alleen uit een mechanisme waarbij je je PVC-tegels in elkaar past. Hierdoor is het eenvoudig mogelijk om verwarmingssystemen onder je vloer te installeren.