Vervoeren van bloemen en planten

Naber Plastics vervaardigd kunststof producten binnen veel verschillende branches. Hieronder valt ook de bloemen- en plantenindustrie. Het is erg belangrijk om bloemen en planten op een juiste manier te transporten. Anders kunnen de stengels breken, of de bloemen eraf vallen. Dat zou zonde zijn natuurlijk! Om dit te voorkomen, kun je voor verschillende transport producten bij Naber Plastics terecht. Denk aan bloemenemmers, sierpotten en volledige bloemen transportsystemen.

Duurzame productie

Naber Plastics staat bekend om zijn duurzame productie. Het bedrijfspand is voorzien van de nieuwste technieken om alle kunststof producten zo energiezuinig mogelijk te produceren. Er wordt bijna de helft aan energie bespaard ten opzichte van conventioneel spuitgieten. Dit komt tot stand door besparing op grondstoffen, energie en transport.

Productontwikkeling

Naast het produceren van kunststof producten, ontwerpt Naber Plastics deze ook. Alle producten worden op een zo efficiƫnt en duurzaam mogelijke manier ontworpen. Zo heeft Naber Plastics bijvoorbeeld rechthoekige bloemenemmers op de markt gebracht. De vorm maakt het makkelijk om deze te stapelen. Dit heeft op zijn beurt weer voordelen voor het transport, de opslag en het retour nemen bij de retailer. Ook ronde emmers worden geproduceerd en dit tot wel 25% lichter dan die van de concurrent. Hierdoor wordt er minder plastic verbruikt.

Alle emmers worden geproduceerd door middel van spuitgieten. Bij spuitgieten wordt kunststof gesmolten en onder hoge druk ingespoten in een matrijs. De matrijs heeft de vorm van het product dat je uiteindelijk wil maken. Vervolgens koelt het kunststof af en is het product gereed voor gebruik.